“Teksten voor Toeschouwers”

Teksten voor Toeschouwers is een initiatief van de Protestantse Kerken in Amsterdam, in het kader van leerhuis- en culturele activiteiten die de kerk ontplooit. Deze activiteiten staan los van kerkdiensten e.d.
Teksten voor Toeschouwers bestaat al zo’n 30 jaar en is inmiddels een begrip. Sinds vijf jaar verzorgt Christine Boer deze bijeenkomsten.
Zeven keer per jaar komt een losvaste groep mensen – toegankelijk voor ieder die wil – bijeen in een ruimte in de Thomaskerk, de bekende Protestantse kerk bij de Zuidas in Amsterdam. Eerst geeft Christine Boer een lezing waarin dieper wordt ingegaan op een komende toneelvoorstelling, vervolgens lezen de aanwezigen gezamenlijk een deel van de toneeltekst, waarbij de rollen worden verdeeld. In de maand die volgt bezoeken de deelnemers op eigen houtje de voorstelling, die over het algemeen plaatsvindt in de Stadsschouwburg Amsterdam, soms in een ander theater in de stad. Op de volgende bijeenkomst wordt de voorstelling nabesproken en wordt weer een nieuwe voorstelling voor het voetlicht gebracht, etc.
De voorstellingen worden aan het begin van het seizoen door de groepsleden gezamenlijk gekozen. De bijeenkomsten zijn altijd op de laatste maandag van de maand in de Thomaskerk, Prinses Irenestraat 36, 1077 WX Amsterdam, tel. 020 673 8171 . Zij beginnen steeds om 10.30 uur en eindigen om 12.00 uur. De kerk is een half uur van tevoren geopend voor koffie en thee. De zeven bijeenkomsten zijn in de maanden sept., okt., nov. jan., febr., maart en april.
Aanmelden is niet verplicht, gewoon langskomen mag ook. De kerk vraag een vrijwillige bijdrage, bijvoorbeeld 5 euro per keer.